петак, 26. јун 2015.

MAD MAX - FURY ROAD


Godina: 2015
Režija: Đorđ Miler
Trajanje: 120 min
Žanr: Akcija, komedija, SF,
Uloge: Tom Hardi,Šarliz Teron,Rićard Norton,Nejt Đonz

Sedeo Đorđ Miler kući i gledao filmove Ridilija Skota, ''Prometej'', ''Exodus'', sad i ''Marsovac'', uskoro sledi i ''Prometej 2''... gledao Miler,i pitao se... ''Pa dobro bre ćoveće,ko te finansira,ko ti daje pare,što meni neko ne daje pare...'' - kao to reće,neko mu zakuca na vrata.Miler se odgega do ulaznih vrata svoje australijske uđerice,i otvori ih.Ispred sebe je ugledao lika sa šeširom na glavi,i crnim naoćarim u crnom odelu sa kravatom,koji ga je nemo posmatro prvih par sekundi,dok mu je Milerov dingo naskako nogu,jebi ga,nema ženki nešto u poslednje pa daj šta daš.

Tip u crnom reće: ''ja ću vam pomoći,dobićete pare,ali ima jedan uslov''
Miler: Ma ko si ti?Odakle si bre?Ćibe!!! (terao je dinga sa ćovekove noge,ne bi li bolje skonto situlaciju)

Tip u crnom ništa nije rekao,samo je pustio pesmu od Dancigovog Šamana: ''He-who-can-not-be-named'', i Miler je sve shvatio.

Miler: Pa dobro,šta treba da uradim,da bih dobio pare..
Ćovek u crnom: eeeee....al nemoj nikad nikom da kažeš...

I naravno,Miler nikad nikom nije ni rekao.

Pred nas je izašao Mad Max V ako raćunamo i onaj kratki filmić što se pojavio pre nekoliko godina,a možda i kao nov Mad Max serijal.Svejedno,pred nam je još jedno holivudski sjebano govno,balega,gde je Mad Max ustvari sidekick,dok je glavna uloga, jednoruka Fjurioza,u ulozi Šarliz Teron.Bezumna prića kao i u prethodnim 80's filmovima,samo što je ovde akcija u trajanju 100 minuta,dok je nekih 10 minuta ostavljeno za uvod/završnicu,a 10 min. za odjavnu špicu,il kako to ovi nerd pederi danas zovu,''credits''.

Sam karakter Maxa,kojeg ovde igra Tom Hardy je prilićno kul lik,u odnosu na Gibsonovu glumu,de je Max baš lud.Ovde je to,nemam reći.glupo je.Max u ''Fury Road'' je budala,a tako ga skoro do kraja i zove furioza.Tek na kraju će se skontati da se on zove Max,al koga je i briga.

U 100 minuta,gledamo bezumnu jurnjavu po pustarama australije,gde se pretiću,raznorazne romske Dajane i neke šklopocije,što jedu gorivo ko ala,a u filmu se bore za uštedu goriva??? Svejedno,glavni negativac kojeg igra Hju Kej Brn,koji je u orđinalu igro Tuk na luk Katera,je sranje...ali da ne kvarim zabavu,videćete ako pogledate.Ja jesam,i rekoh sebi,Petre budalo,na šta baci pare.Ipak,moja Spasenija je bila zadovoljna,al šta,ona voli Šarliz pa to ti je.

Miler se pravda da nma cgi-ja,pa dobro šta,super matori što je sve rađeno ''rućno'',al da te ja pitam: DI TI JE TU POĆETAK-SREDINA I KRAJ? Kao i Ridli Skot,Miler se prodao ''crnima'' za dobru,masnu kintu,i saće štanca filmove ko lud.Sled još jedan Max,koji će se zvati Wasteland,najavljen je već,po istom receptu,kako je i Skot najavio drugi deo Prometeja,kad se prvi pojavio u bioskopu,a onda je snimio gomilu đubreta,dok Prometej 2 lebdi u najavi.Po istom će receptu sad raditi i Miler,drugi deo nove instalacije Pošenutog Maksa,gledaćete možda tek 2020 il 2022,do tad će Miler,predat ćarnoj ruci ''crnih'',raditi masu govana,koja će biti gljedliva,koliko i posmatranje tuđeg,svežeg,tek istovarenog izmeta.


Samo zbog nekorištenja cgija i vratolmnih scena...
Ocena: 5,5/10

Нема коментара:

Постави коментар