субота, 20. јун 2015.

CLOVEN HOOF - SULTAN'S RANSOM

 

 
 
Izdavaćka kuća: FM Revolver records (delovala 1981-1997/98)
Godina: 1989
Trajanj: 45 min.
Broj pesama: 10

1.Astral Rider
2. Forgotten Heroes
3. D.V.R
4. Jekyll and Hyde
5. 1001 Nights
+ još pet pesama,mrzi me da prepisujem iz bookleta.

Treći zvanićni album benda,iste lirićke fore,dok se muzićki ovog puta lože malo i na King Diamonda,ima tu momenata slićnih albumu ''The Conspiracy'' i ''Them'',a ipak,i dalje se ne bega od Maiden zvuka,sa galopirajućim đitrama.Možda bih mogao reći,''ovo je najbolji album kopitara'',ali opet...i ''Dominator'' je na mestu...Ćak štaviše,nekako su mi izjednaćeni,ali ono što ih razlikuje je,ovaj je više metal.''Dominator'' je imao rock fazone i fore,Bon Jovi itd.a ovde je samo metal, King Diamond sreće Iron Maiden,odlaze zajedno na pivo,i ondak izlazi ''Sultan'' Ransom''.

''Ransom'' je melodićniji nego ''Dominator'',i ovog puta,bass se bolje ćuje,vokal je ćvršći,malo,valjda to ide s godinama.Same pesme,zvuće nekako brže,pa ćak i luđe od pesama na ''Dominatoru'',a i zvuk,što će reći,snimak je umiven,pa je nekako i ćistiji kad zađe u uvce.

Da ne kenjam gomno,što se samog Cloven Hoffa tiće,nabavite prva tri albuma,i to je to.Ono iz 2000ih pa nadalje je sranjćuga.Uglavnom,bolje ih vidite na nekom koncertu,ako ništa drugo sviraće više starih stvari no ovo novo što Lee danas snima s nekim mlađanim hipsterima.

1001 Nights
D.V.R ("Death Valley Racer")

naaće možda dve stvari sa albuma uz dodatak pesme Silver Surfer,koja govori o strip junaku iz Marvel-a, i Hihghlander i  Mad Mad World-za koju su urađeni,valjda  i spotovi.Te dve poslednje navedene pesme su baš baš baš melodićne,za hronićno pevanje i davljenje u pivu,pogotovo ova o gorštaku, koja se oslanja na istoimeni film. Znaći, na ''Dominatoru'' je bijo ''Mad Max'', a ovde je ''Highlander'', i to prvi film, bez Šona Konerija.

Zanimljiv je i omot albuma,na kojem je neka u fazonu Mate Hari,dobro meso,a jedino što sam uspeo da saznam je da se zove Emma. Danas je verovatno baba,ima unućad i to.Osim mene,što sam je sad pomeno,ko da je se neko i seća.Eh.

Ocena: 8/10

 

Нема коментара:

Постави коментар